NIEUWS

NIEUWJAARSBOODSCHAP

donderdag 31 december 2020

Naar een beter 2021

Beste leden, medewerkers, supporters, sponsors en sympathisanten

Het hoeft niet te worden uitgelegd wat voor een bijzonder moeilijk jaar we met zen allen hebben doorgemaakt. Een jaar van veel angst, onzekerheid en stress. Maar het leven gaat verder zoals steeds en hoop en goede moed moet ons naar een beter jaar 2021 leiden.


Als voetbalclub hebben wij al het mogelijke gedaan om 2020 met zo weinig mogelijk kleerscheuren door te komen en dat bleek ontzettend moeilijk of wat had u gedacht. We hebben ook een aantal online-acties opgezet ten voordele van onze clubkas en we hebben onze sponsors al maanden extra in beeld gebracht via onze website en social mediakanalen.


Op dit moment leven wij nog steeds in grote onzekerheid wat betreft het al dan niet verder zetten van de voetbalcompetitie. Dat weegt énorm op de dagelijkse werking van de club, maar we zijn daar afhankelijk van de voetbalbond. 


Intussen heeft KAVD hard gewerkt om de toekomst van de club te waarborgen. De fusieplannen met KV St.Gillis zitten in een vergevorderd stadium en als alles loopt zoals voorzien is de fusieclub een feit bij aanvang van het volgende seizoen 2021-2022 en dit in het Ros Beiaardstadion, met het stamnummer 57 én in de paars blauwe kleuren.


U leest het allemaal wanneer er meer concreet nieuws is.


Aan al onze leden, medewerkers, supporters, sponsors en sympathisanten zeggen wij een welgemeende dank u wel voor alle steun en hopelijk blijven jullie ook betrokken bij de club in 2021. Maar blijf vooreerst vooral goed zorgen voor u zelf en blijf gezond !

Het bestuur van KAV Dendermonde
Dendermonde, 31 december 2020.

Wensen%20website2_edited.jpg

VOETBALSTOP VERLENGD

vrijdag 11 december 2020

Federale overheid verlengt de maatregelen

De recentste nieuwe maatregelen van 27/11/2020, wijzigen niets aan de toestand van het amateurvoetbal. Dit betekent dat er niet gevoetbald wordt tot 15/01/2021. Trainen in georganiseerd verband is dus ook nog steeds verboden. Kantines en kleedkamers bleven eerder al dicht.

Voetbal Vlaanderen

De voetbalbond had niet gerekend op een verlenging van de maatregelen. Zij hadden een nieuwe competitiekalender klaar met start op 8/01/2021.

Er wordt nu een nieuwe kalender voorbereid met een heropstart op 14/02,

waarbij de competitie wordt gehalveerd tot énkel het afwerken van de heenwedstrijden. De eindrondes worden geschrapt.

Dit alles uiteraard onder voorbehoud van de evolutie van de pandemie.

KAV Dendermonde

Gedurende de stop volgen onze spelers een individueel trainingsprogramma met opvolging. Wij hadden reeds 2 oefenwedstrijden rond eindejaar vastgelegd met burenclubs, maar dat gaat dus uiteraard niet door nu. Het is wel de bedoeling bij een eventuele heropstart van de competitie om vooraf 2 oefenwedstrijden afgewerkt te hebben. Dit is enkel mogelijk indien we voldoende voorbereidingstijd krijgen. Voetbal Vlaanderen spreekt van een voorbereidingsperiode van 4 weken, voorafgaand aan de competitieheropstart.

Vis-ta! pleit voor algemene stopzetting van de competitie

Het onafhankelijk platform Vis-ta! is de spreekbuis voor een 300-tal provinciale en amateurclubs in hoofdzakelijk Oost-Vlaanderen maar ook daarbuiten. Uit een enquête blijkt dat het overgrote deel van de clubs de seniorcompetitie's onmiddellijk wil neutraliseren of pas heropstarten als alle beperkende maatregelen op sportief en organisatorisch vlak worden opgeheven.

B-terrein%20op%20slot_edited.jpg

PERSARTIKEL ROS BEIAARDSTADION

donderdag 19 november 2020

Ros Beiaardstadion in the picture

Ons stadion werd opgenomen in een boek van 10 nostalgische voetbalstadions in België.

Het Laatste Nieuws

Deze krant heeft hier een mooi artikel aan gewijd,

met veel foto's erbovenop.

Voor digitale abonnees van de krant, lees het artikel hier.

U kan het artikel ook lezen hier, op onze website.

Persartikel RBS nieuwspag ws.png

KAV DENDERMONDE STOPT ALLE ACTIVITEITEN

woensdag 28 oktober 2020

Nieuwe maatregelen van de Federale overheid en de stad Dendermonde tegen het verspreiden van het Corona-virus, leggen het voetbal aan banden. KAVD stopt dan ook onmiddellijk alle activiteiten.

geen voetbal meer

Eerst gingen de kleedkamers dicht, daarna stopte de volwassenencompetities, dan gingen de kantines dicht en nu worden ook trainingen verboden. Zodoende gaat alles op slot voor onbepaalde duur.

De maatregelen van de Federale overheid, die ingaan op 28 oktober, voorzien onder andere een samenscholingsverbod vanaf 5 personen. Onze club heeft spelers die in een regio wonen met avondklok wat ook al een probleem was om te komen trainen.

De stad Dendermonde heeft nog bijkomende maatregelen opgelegd. Zij verbieden nu onder andere groepssporten in clubverband, indoor-en outdoor.

KAV Dendermonde stopt alle trainingen nu al zeker tot en met 19 november.

activiteiten

Alle voorziene nevenactiviteiten worden on hold gezet.

Onze wijnactie liep vorig weekend af.

Wij danken iedereen voor zijn of haar steun !

HOUD HET VEILIG AUB !

BLIJF IN MOGELIJKE MATE THUIS !

ZO GERAKEN WE ER HET SNELT VANAF, SAMEN !

Blijf alles op de voet volgen via onze website.

B-terrein%20op%20slot_edited.jpg

ONZEKERE TIJDEN, OOK VOOR VOETBALCLUBS

zaterdag 17 oktober 2020

Na de stopzetting van de competitie door Voetbal Vlaanderen voor het amateurvoetbal voor volwassenen en het sluiten van de kleedkamers door de overheid, heeft de Eerste Minister nu ook alle kantines gesloten.

trainingen

Ondanks de zeer slechte vooruitzichten rond de besmettingscijfers, doet Voetbal Vlaanderen en de Belgische Voetbalbond er alles aan om de competities zo snel als mogelijk weer te kunnen opstarten. Er worden verschillende data gesuggereerd maar in realiteit hangen we gewoon af van de maatregelen van de overheid. Voor de clubs is het op dit moment gewoon zeer moeilijk omdat we niet weten of we nu 2, 3 of 7 weken of definitief aan de kant zullen staan.

Het bestuur en de technische staf hebben deze week beslist om de trainingen voorlopig te laten doorgaan zolang als wordt toegelaten, maar slechts aan 1 training per week. Zodra er meer duidelijkheid is over een mogelijke heropstart van de competitie wordt meteen geschakeld naar een volledig trainingsregime. Zolang oefenwedstrijden worden toegelaten, bekijken wij de mogelijkheid om opnieuw wedstrijdritme op te doen met een oefenwedstrijd in het laatste vrije weekend voor een eventuele heropstart van de competitie. Dit is uiteraard allemaal onder voorbehoud. Volgende week worden de protocollen van de sport aangepast en we moeten afwachten wat dat geeft.

activiteiten

Het eetfestijn en de kwis, voorzien voor dit jaareinde, werd noodgedwongen afgelast. Wij moeten zoals zovelen op zoek naar alternatieve inkomsten om onze vaste kosten te financieren. Daarom onze wijnactie en tombola-actie.

U kan nog wijn bestellen tot volgende vrijdag 23 oktober via www.kavd.be/wijnactie. Gewoon doen supporters, elke bijdrage telt ! 

Blijf alles op de voet volgen via onze website.

corona-4921066_960_720.webp

ALTERNATIEVE ACTIES VOOR BROODNODIGE INKOMSTEN

vrijdag 11 september 2020

Moeilijke tijden voor verenigingen

Supporters, het hoeft niet gezegd dat het voor vele verenigingen zeer moeilijke tijden zijn om aan de broodnodige inkomsten te geraken. Sinds maart kon er niets meer georganiseerd worden en ook nu beleven we nog steeds zeer onzekere tijden waarin door de Covid proof maatregelen slechts een minimum van de voorziene inkomsten wordt geïnd. Wij hopen u met deze acties iets te kunnen aanbieden waarbij u niet alleen onze club steunt maar waar uzelf ook iets aan heeft. U helpt hiermee KAVD over deze zeer moeilijke periode heen en geloof ons dat is echt heel hard nodig.

Nieuwe acties

WIJNACTIE

* loopt tot 23 oktober

* 3 flessen naar keuze voor 20 euro (wit-rosé-rood)

* bestellen bij het bestuur of via hier

* op te halen of geleverd op zaterdag 31 oktober in de voormiddag

alle info hier

SEIZOENSTOMBOLA

* loopt het hele seizoen

* trekking op 18 april 2021

* 1e prijs : drie dagen Parijs voor twee personen

* prijs per lot is 2 euro

* te koop in de kantine, Socio Club 57, café 't Nieuw Buffet, het bestuur

alle info hier

Andere activiteiten

SPAARACTIE SUPPORTERSCLUB HAND IN HAND

* loopt nog het hele seizoen

alle info hier

FOOTLUNCH

* kom eens eten vóór een thuiswedstrijd

* 4-gangen menu

* prijs inclusief aperitief en inkomticket zittribune : 35 euro/persoon

alle info hier

CLUB 57

* word lid van de Club 57 en treed toe tot de vzw KAVD

* u ontvangt een exclusief lidmaatschapspakket

* voor iedereen die de club wil steunen

alle info hier

Acties seizoensstart.png

WIJ ZOEKEN KANDIDATEN 

maandag 7 september (herhaling van 22 juni 2020)

Shirtverantwoordelijke 1ste elftal

Freddy Ronsmans, jaaaarenlang shirtverantwoordelijke voor het 1e elftal gaat welverdiend met voetbalpensioen. Daarom is er iemand nieuw nodig.

Als shirtverantwoordelijke maakt u deel uit van de technische staf van het team en zorgt u voor de wedstrijduitrusting bij elke wedstrijd van het 1ste elftal. U beleeft de wedstrijden vanuit de kleedkamer tussen de spelers en deelt in de sfeer van winst en verlies. Een zeer leuke bezigheid voor iemand die graag het voetbal en de sfeer daarrond vanop de eerste rij beleeft.

Afgevaardigde 2de elftal

We zijn op zoek naar een afgevaardigde voor onze beloftenploeg. Hij of zij is verantwoordelijk voor de invulling van het wedstrijdblad en zorgt ook voor de uitrusting. Onze beloften spelen op zaterdagnamiddag of vrijdagavond.

Gerechtelijk correspondent

Ook Iris Penninger gaat na 15 jaar als G.C. met voetbalpensioen. Ook hiervoor zoeken we een kandidaat voor één van de belangrijkste functies binnen een voetbalclub. De G.C. is de énige erkende contactpersoon van een voetbalclub door de Belgische Voetbalbond. Hij of zij staat in voor de dagelijkse administratie naar de bond toe. Dat gaat over leden-en spelersbeheer, schorsingen, wedstrijdaanvragen en nog zoveel meer. G.C-werk kan veelal van thuis uit gebeuren maar vereist ook een wekelijkse aanwezigheid op de club en bij thuiswedstrijden.

Werkgroep infrastructuur

Wij zoeken dringend medewerkers voor de onderhoudstaken in en rond het stadion en voor onze kerkhofgroep.

Administratieve en bestuurlijke functie

Wenst u graag meer betrokken te zijn bij uw club met een actieve functie bij KAVD, dan is het nu de moment. Ons bestuur kan extra hulp zeker gebruiken.

Wenst u nog meer informatie over de taakinhoud, informeer dan volledig vrijblijvend via het gsm-nummer 0499 86 68 75 of via info@kavd.be

Website logo shirtverantwoordelijke 3.pn

VOETBAL VLAANDEREN VERVROEGT HERSTART VAN HET SEIZOEN

dinsdag 18 augustus 2020

Voetbal Vlaanderen heeft de wedstrijdenstop tot 25 augustus ingetrokken per direct. Er kan ook weer getraind worden zonder beperkingen. Voorziene speeldata van competitie-en bekerwedstrijden wijzigen.

De plotse ommekeer komt er omdat de competitiestart slechts met 1 week wordt uitgesteld waardoor de voorbereidingsperiode nu wel heel kort is.

De nieuwe competitiestart is op zondag 13 september 2020. We beginnen met speeldag 2, een thuiswedstrijd tegen KSCE Mariakerke. Speeldag 1 wordt later gespeeld.

Het speelschema van de Beker van België wijzigt ook. Ronde 1 start op zondag 30 augustus 2020 met een uitwedstrijd bij Lochristi. Zolang wij doorgaan in het bekertornooi wordt er gedurende 4 opeenvolgende zondagen gespeeld voor de Croky Cup (ronde 1 tem ronde 4). Dit speelschema overlapt deels de competitie maar bekerwedstrijden gaan voor wat betekent dat competitieduels zullen worden uitgesteld zolang wij niet zijn uitgeschakeld.

Onze 1ste oefenwedstrijd is op zaterdag 22 augustus om 19u in het Ros Beiaardstadion tegen KV St.Gillis. 

Alle veiligheidsmaatregelen van toepassing bij Coronaproof-organisaties dienen strikt nageleefd door alle aanwezigen op en naast het veld !

Op onze wedstrijdenpagina vindt u een schematisch overzicht van ons programma. Een beknopt overzicht vindt u in de agenda.

Meer info volgt.

DSC_0733.JPG

KAVD STOPT MET TRAINEN

donderdag 30 juli 2020

Het bestuur heeft gisteren beslist om alle trainingen met onmiddellijke ingang te staken tot 25 augustus, dit in navolging van andere clubs.

Omdat de voetbalbond nu ook de trainingen heeft beperkt (oefenen zonder fysiek contact) en de competitie vermoedelijk ten vroegste zal starten in oktober, heeft het op dit moment weinig zin om verder te doen.

Bovendien is het ook niet meer veilig. Onze spelers kunnen niet getest worden en elke training is er dus besmettingsgevaar voor iedereen binnen de clubwerking, ondanks het toepassen van alle veiligheidsmaatregelen.

Onze spelers zullen wel een individueel programma meekrijgen zodat niet volledig van op nul moet worden gestart.

Er ligt nu een scenario op tafel waarbij de competitie zou starten in oktober, en waarbij de maand september de nieuwe voorbereidingsperiode wordt inclusief de bekerwedstrijden. 

Wij bekijken met de sportieve staf of we ons oefenschema van augustus (midweekwedstrijden) trachten over te nemen voor september. Dit zal ook afhangen van wat de andere teams gaan doen uiteraard.

Meer info volgt.

IMG_20200729_200242414_edited_edited.jpg

COVID-19 HOUDT OOK VOETBALWERELD IN EEN WURGGREEP

maandag 27 juli 2020

De nationale veiligheidsraad heeft vandaag nieuwe maatregelen vastgelegd. Trainen en voetballen blijft mogelijk, publiek bij wedstrijden blijft ook toegestaan tot 200 personen. Vooral van de provinciale clubs vraagt dit enorm veel inspanningen om dit allemaal georganiseerd te krijgen. Er moeten immers veel extra kosten gemaakt worden en extra medewerkers worden ingezet. Er worden protocols opgemaakt voor spelers en technische staf, bestuurders, medewerkers en bezoekers. Bij wedstrijden zal het stadion slechts gedeeltelijk toegankelijk zijn. Er komt een verplicht circulatieplan, afstandsregels voor langs de omheining, op de zittribune en in de A-kantine. Op verschillende plaatsen zul je je handen dienen te ontsmetten. De overheid verplicht ons ook om iedere bezoeker te registreren.

Na goedkeuring van het veiligheidsplan door onze Raad van Bestuur, zal dit hier op onze website te lezen zijn vóór de eerste thuiswedstrijd van komende zaterdag 1 augustus tegen Bazel.

Met de lokale en provinciale lockdowns weerklinkt nu ook de roep naar een algemene voetbalrichtlijn voor heel Vlaanderen. Uitstel van de competitiestart is nu denkbaar. Het evolueert nu allemaal zo snel dat we ons de vraag moeten stellen of de stadionpoorten dit jaar nog zullen open gaan. Wij volgen het hier voor u op de voet.

Poort Ros Beiaardstadion2.png

EERSTE TRAINING

zondag 26 juli 2020

Vorige donderdag gingen wij definitief van start met de groepsvoorbereiding op het nieuwe seizoen. Zowel de A- als beloftenkern waren bijna volledig aanwezig.

Covid-proof-trainingen organiseren is tegenwoordig het nieuwe normaal. Temperatuurmeting bij aankomst, handen en materiaal regelmatig ontsmetten, mondmaskers vóór en nà de training, gesloten kleedkamers én eigen drinkbussen gebruiken ... het was er allemaal bij. De eerste training was een zachte aanloop naar het serieuzere werk later. Er werd vooral losgelopen en er waren enkele oefenvormen met bal aan de voet. Tot slot was er nog een korte wedstrijdvorm op balbezit met lage intensiteit.

Het is nu afwachten van week tot week hoe dit allemaal evolueert. Twee tot driemaal per week spelen en trainen met een groep van een 40-tal spelers en technische staf zónder testmogelijkheden is als het ware een loterij. Hopelijk blijft iedereen gespaard van het virus.

DSC_7825.jpg

EERSTE AFGELASTING WEGENS CORONABESMETTINGEN

zaterdag 25 juli 2020

De start van onze voorbereidingsperiode dient al meteen te worden uitgesteld. Onze eerste oefenpartner Jong Lede speelde afgelopen week tegen Borsbeke en daar werd achteraf een besmetting vastgesteld bij spelers. Zodoende kan er geen enkel risico worden genomen en gelaste Jong Lede de wedstrijd tegen KAVD meteen af.

Vanavond wordt er dus gewoon getraind in de plaats van de wedstrijd.

Het is te verwachten dat de komende weken cruciaal zullen zijn voor de bepaling van de start van de competitie. Wij houden u hier op de hoogte.

Intussen, STAY SAFE, STAY HOME !!!!

Afgelast%20coronabesmettingen_edited.jpg

LOTING HOFMAN SPORT CUP

Woensdag 15 juli 2020

De Hofman Sport Cup is de Oost-Vlaamse provinciale bekercompetitie als voorbereiding op de competitie. Voetbal Vlaanderen verplicht alle clubs tot deelname, ook voor zij die op het zelfde moment de Belgische beker spelen. Aangezien de Belgische beker voorrang heeft moeten de wedstrijden voor de Hofman Sport Cup, die normaliter op hetzelfde moment zijn, ingehaald worden op de woensdag daarop. De eerste ronde die tevens gelijk start met de Croky Cup zijn we vrij.

R1 - zon.02/08 : vrij

R2 - zon.16/08 : Sottegem B / Borsbeke B  -  KAVD

R3 - zon.23/08 : KAVD - Wachtebeke / Destelbergen / Gijzenz.-Oosterzele

R4 - zon.30/08 : uitwedstrijd voor KAVD

De wedstrijden worden afgewerkt met rechtstreekse uitschakeling.

Logo VV Hofman Sport Cup 20-21.png

ROS BEIAARD CUP - NIEUW INITIATIEF 

woensdag 15 juli 2020

Na het rugby, het turnen en een jeugdvoetbaltornooi is er in Dendermonde nu ook een Ros Beiaard Cup voor de A-teams en damesteams van de Dendermondse voetbalclubs. Het nieuwe initiatief wordt ondersteund door de stad en zal jaarlijks doorgaan beurtelings bij een andere club.

Het ééndagstornooi zal van start gaan bij Juventus Schoonaarde. De wedstrijden duren 2x20 minuten en vangen aan om 10u. De finale is om 15u30.

Nemen deel : Juventus Schoonaarde, KAVD, KV St.Gillis, SK Oudegem en SK Grembergen. 

Meer info over onze wedstrijden op onze wedstrijdpagina.

Ros%252520Beiaard%252520Cup%252520logo%2

COMPETITIEKALENDER 2020-2021 VOOR BELOFTEN IS BEKEND

dinsdag 14 juli 2020

Ook de kalender voor beloften 1e provinciale is nu bekend. Zoals u weet is sinds vorig seizoen deze competitie samengesteld uit regionale teams, ongeacht de afdeling waarin het 1e elftal uitkomt.

Leuke partijen om naar uit te kijken zijn de vele burenduels met clubs uit Dendermonde.  Met SK Grembergen, KV St.Gillis en Schoonaarde krijgen we dus 6 Dendermondse wedstrijden dit seizoen.

Onze beloften spelen hun thuiswedstrijden meestal op zaterdagnamiddag in het Ros Beiaardstadion.

Voor de volledige kalender, klik hier.

Beloften log website Dendermondse clubs

VOETBAL VLAANDEREN VERBIEDT WEDSTRIJDEN TOT 25 AUGUSTUS

dinsdag 28 juli 2020

Zopas heeft Voetbal Vlaanderen beslist dat in heel Vlaanderen geen enkele wedstrijd mag gespeeld worden tot 25 augustus. Deze beslissing zat er aan te komen nadat gisteren de provincie Antwerpen alle ploegsporten verbood. De voetbalbond wil hiermee alle clubs en competities op gelijke basis behandelen én vermijden dat Antwerpse teams komen oefenen in andere provincies. Trainen is (voorlopig ?) wel nog toegestaan.

Ons voorbereidingsprogramma valt hiermee quasi volledig weg. Acht oefen-en bekermatchen voor onze A-kern waren voorzien.

Voetbal Vlaanderen heeft reeds aangegeven dat de competitiestart mogelijks wordt uitgesteld omdat de voorbereidingsperiode voor oefenwedstrijden dan té kort zal zijn.

Meer info volgt.

bericht sporza

corona-4921066_960_720.webp

LOTING BEKER VAN BELGIË

Donderdag 16 juli 2020

Géén thuiswedstrijden

De loting van de eerste vier rondes voor de Croky Cup leverde ons géén enkele thuiswedstrijd op. Bij kwalificatie moeten wij steeds op bezoek bij een volgende tegenstander.

Rechtstreekse uitschakeling

In de 1e ronde treden de provinciale clubs en de clubs uit de 3e afdeling (voorheen 3e amateur) aan. In ronde 2 komen daar de clubs uit de 2e afdeling (voorheen 2e amateur) bij. In ronde 3 sluiten de clubs uit 1e nationale (voorheen 1e amateur) aan. Bij ronde 6 starten ook de clubs uit de eerste klasse (Pro League).

Overleven wij de tweede ronde, dan zit er mogelijks een ouderwetse verplaatsing naar Wallonië in.

Loting KAVD

R1 - zon.09/08 : SK Lochristi - KAVD

R2 - zon.16/08 : KWS Club Lauwe / St.M.Latem – KAVD

R3 - zon.23/08 : Bocholter / Opagne-Weris / RLC Bastogne - KAVD

R4 - zon.30/08 : uitwedstrijd voor KAVD

Onze deelname aan de Croky Cup heeft voorrang op de Hofman Sport Cup.

Zolang wij ons plaatsen voor de volgende ronde van de Croky Cup zullen wij onze voorziene wedstrijd(en) van de Hofman Sport Cup dienen in te halen op de woensdag nà de voorziene speeldag.

Wedstrijdschild%20website%20BVB-page-001

AANPASSINGEN BONDSREGLEMENT VOOR HET SEIZOEN 2020-2021

donderdag 9 juli 2020

Naar jaarlijkse gewoonte zijn er ook nu weer een aantal reglementsaanpassingen voor het komende voetbalseizoen. Wij sommen de belangrijkste voor u op.

burgerrechtelijke uitsluiting

Zoals bij de voetbalwet in het profvoetbal, is er nu een vereenvoudigde procedure van toepassing op alle niveau's, zowel outdoor als indoor, om toeschouwers de toegang tot het stadion bij wedstrijden en trainingen te ontzeggen. De organiserende club kan de toegang weigeren aan personen met ontoelaatbaar verbaal en fysiek gedrag.

U21-spelers op het wedstrijdblad

Vanaf nu is er niet énkel een boete wanneer er géén twee U21-spelers in de wedstrijdkern worden opgenomen, maar zullen deze plaatsen ook niet meer mogen worden ingenomen door anderen.

nieuwe benaming amateurreeksen

1e amateur wordt 1e nationale, 2e amateur wordt 2e afdeling Voetbal Vlaanderen en 3e amateur wordt 3e afdeling Voetbal Vlaanderen.

stopzetting competitie

De regels rond onderbreken en stopzetten van de competitie kan u hieronder lezen in een apart bericht nav de Covid-19 pandemie.

Meer info op de website van Voetbal Vlaanderen

Reglementswijzigingen VVL logo.png

OEFENPROGRAMMA VOOR A-KERN EN BELOFTEN 2020-2021

dinsdag 7 juli 2020

don 30/07 - 20u00 : FC LEBBEKE - KAVD

zat 01/08 - 19u30 : KAVD - KFC VRASENE

don 06/08 - 20u00 : KAVD - KV SINT-GILLIS

zat 08/08 - 15u00 : KAVD - VSV GENT beloften

zon 09/08 : Beker van België

vrij 14/08 - 19u30 : KAVD - SPARTA WAASMUNSTER beloften

zat 15/08 : Ros Beiaard Cup (terrein Juventus Schoonaarde)

zon 16/08 : Beker van België / Hofman Sport Cup

don 20/08 - 19u00 : KSV GERAARDSBERGEN - KAVD

zat 22/08 - 15u00 : SK VINDERHOUTE - KAVD beloften

zon 23/08 : Beker van België / Hofman Sport Cup

zat 29/08 - 15u00 : KAVD - KVV SCHELDE beloften

zon 30/08 : Beker van België / Hofman Sport Cup

zon 06/09 - 15u00 : Eerste speeldag competitie

Meer info en adressen uitwedstrijden op onze wedstrijdpagina

Voetballen_edited_edited.jpg

DEFINITIEVE REEKSINDELING 1STE PROVINCIALE 2020-2021

zondag 28 juni 2020

De kogel is door de kerk wat betreft de reeksindelingen in het amateur- en provinciaal (jeugd-dames)voetbal. De Voetbalbond heeft de definitieve samenstelling bekend gemaakt.

De nieuwe reeksindelingen, die rekening houden met stijgers en dalers, nieuwe ploegen, ploegen die een andere niveaucode kregen,… zijn opgemaakt. Ze werden aan de clubs voorgelegd om een ​​voorstel in te dienen tot wijziging. Nadien werden de reeksen definitief vastgelegd. Voor Eerste Provinciale Oost-Vlaanderen werd de voorlopige reeksindeling bevestigd.

Via de link vinden jullie een overzicht van alle reeksen in Vlaanderen. REEKSINDELINGEN

 

Reeksindeling Eerste Provinciale Oost-Vlaanderen :

SK Berlare, Eendracht Zele, KAV Dendermonde, Eendracht Elene-Grotenberge, KVV Vlaamse Ardennen, KV Eendracht Aalter, KFC HO Kalken, SK Denderhoutem, Jong Zulte, KSCE Mariakerke, FC Sint-Matens-Latem, KVE Drongen, SK Munkzwalm, SK Grembergen, FC Sint-Joris Sleidinge, SKL Doorslaar

Adressen Eerste provinciale Oost Vl 20-2

BONDSREGLEMENT AANGEPAST BIJ STOPZETTING COMPETITIE

donderdag 25 juni 2020

Pandemie werd opgenomen in het bondsreglement

Het is duidelijk dat het Covid-19 virus heel wat hiaten in het bondsreglement heeft blootgelegd, met heel wat juridisch getouwtrek als gevolg. Er is nu duidelijkheid naar het volgend seizoen toe. We halen voor u hier de belangrijkste punten aan voor het veldvoetbal in de provinciale en amateurreeksen.

Wat bij stopzetting van de competitie door een 2de golf

* Bij heropstart van de competitie na een onderbreking blijft de

   oorspronkelijke volgorde van wedstrijden behouden.

* Om wedstrijden in te halen kan de bond de clubs verplichten tot

   midweekwedstrijden.

* Alle competitie-en eindrondewedstrijden dienen afgewerkt op 30 mei '21

* Bij stopzetting nadat méér dan de volledige heenronde is afgewerkt,

   wordt het klassement van dat moment de eindstand die bepalend is voor

   stijgers en dalers. 

* Bij stopzetting vóór dat de heenronde is afgewerkt wordt het

   kampioenschap geannuleerd en blijven alle teams in hun reeks.

* Eindrondes zullen pas worden gespeeld indien de competitie volledig is

   afgewerkt én indien er nog voldoende tijd is.

Alle details kan u nalezen in het reglement - klik hier

Bericht KBVB afgelasting tot 31 maart 20

KAV DENDERMONDE BEREIDT EEN FUSIE VOOR MET KV SINT-GILLIS

maandag 22 juni 2020

Intentieverklaring

Op zondag 21 juni 2020 hebben de leden van de vzw KAV Dendermonde kennis genomen van en goedkeuring verleend aan de fusieplannen. 17 jaar na de laatste fusie van twee Dendermondse voetbalploegen is er dus een volgende op komst. KAVD gaat voor een tweede fusie in zijn 108-jarig bestaan nadat Racing Club en Sporting Club Dendermonde in 1912 fusioneerden tot KAVD. 

Beide clubs zijn al enkele maanden aan het overleggen en over een aantal belangrijke items zoals speelinfrastructuur, stamnummer en clubkleuren is er reeds een akkoord bereikt. Ook over de langetermijn is er eensgezindheid. Er werd een gezamelijke intentieverklaring ingediend bij het stadsbestuur met de nadrukkelijke wens tot ondersteuning van dit project.

Timing

Indien voor beide clubs aan alle voorwaarden zijn voldaan zou een fusie er kunnen komen vanaf het seizoen 2021-2022. 

Een eerste stap

Na jaren van onderlinge burenduels op alle niveau's tussen de Dendermondse voetbalclubs mogen wij hopen dat dit een eerste, gefaseerde, voorzichtige stap is naar een, wie weet, op termijn, grote Dendermondse club waar de stad en alle voetbalsupporters kan achter staan.

Website logo fusie KAVD-KVSG.png

COMPETITIEKALENDER 2020-2021 IS BEKEND

donderdag 9 juli 2020

De voetbalbond heeft zopas de voorlopige kalender bekend gemaakt voor onze reeks. Drie uitwedstrijden van de in totaal dertig wedstrijden worden gespeeld op zaterdagavond.

1e wedstrijd

Wij starten met een uitwedstrijd bij FC St.Martens-Latem op zaterdagavond 5 september 2020. 

1e thuiswedstrijd

Onze eerste thuiswedstrijd is in weekend twee tegen K.S.C. Exc. Mariakerke.

1e derbywedstrijd

Een eerste Dendermondse derby komt er op zondag 22 november 2020 uit

bij SK Grembergen.

 

Laatste wedstrijd

Wij sluiten de competitie af met een uitwedstrijd bij Jong Zulte op zondag 25 april 2021.

Voor de volledige kalender, klik hier.

Start competitie foto website.png

TRANSFEROVERZICHT SEIZOEN 2020-2021

vrijdag 19 juni 2020

Heel wat nieuwe gezichten dit seizoen voor onze A-kern.

Wij lijsten ze even voor u op.

Mogelijks komt er hier of daar nog iemand bij.

Doelmannen

PIRON / 19 / Jong Lede / 3e amateur

VANDENBOSSCHE / 21 / Eendracht Aalst / 2e amateur

Verdedigers

FOLEY / 25 / Eendracht Moortsele / 3e prov.

MOUCHEUX / 25 / Asse-Zellik / 2e prov.

MOYSON / 27 / Eendr.Mazenzele-Opwijk / 4e prov.

NAHOUNOU / 22 / Walhain / 3e amateur

MAPALA BONGOLE / 31 / US Feulen Luxemburg / divisie 2 (3e amateur)

EHAWA NGANDA ADRIANHO / 24 / RFC DE Gilly / 1e prov. Henegouwen

Middenvelders

KOHO / 20 / RFC Antwerp / beloften

VAN DROOGENBROECK / 20 / K.V.C. Wingene / 3e amateur

MORAKA / 31 / K.F.C. Sparta Petegem / 2e amateur

Aanvallers

BONSU / 23 / K. Sint-job F.C. / 2e prov.

DAHI / 29 / S.V. Eendracht Bazel / 2e prov.

NKULU AMISI / 26 / V.C.Bertem-Leefdaal / 1e prov.

DRIOUCH / 23 / Voorde-Appelterre / 1e prov.

MACHARIS / 29 / Kruibeke / 1e prov.

Fotocollage nieuwe spelers KAVD 2020-202

REEKS EERSTE PROVINCIALE ONDER VOORBEHOUD

vrijdag 19 juni 2020

Omwille van nog lopende zaken over de betwisting van de reeksindelingen is deze samenstelling onder voorbehoud.

Dit wordt de reeks voor het seizoen 2020-2021

KAV.DENDERMONDE

KFC.E. ZELE A

KVV.VL.ARDENNEN

ELENE-GROTENBERGE A

HFC.HO KALKEN A

KVE.AALTER

KSC.EXC.MARIAKERKE

FC.SM.LATEM

SK.BERLARE

JONG ZULTE

SK.DENDERHOUTEM

KVE.DRONGEN - kampioen 2A

SK.MUNKZWALM - kampioen 2B

KSK.GREMBERGEN - kampioen 2C

FC.ST.J.SLEIDINGE - 2e 2A

ESKL.DOORSLAAR - 2e 2C

Onze thuiswedstrijden worden in principe op zondagnamiddag gespeeld in het Ros Beiaardstadion.

DSC_0733.JPG

REEKS BELOFTEN A IS GEKEND

vrijdag 19 juni 2020

Voor het tweede seizoen op rij werden de reeksen voor beloften A ingedeeld per regio en niet per afdeling van het eerste elftal.

Dit wordt de reeks voor het seizoen 2020-2021

K.A.V. DENDERMONDE

K.S.V. GERAARDSBERGEN

K.F.C. OLYMPIC BURST

FC VOORDE-APPELTERRE

K.V. SINT-GILLIS

K. RACING CLUB BAMBRUGGE

K.S.K. GREMBERGEN

V.C. OSTA MEERBEKE

S.K. BERLARE

V.K. NEDERHASSELT

K.F.C. JUVENTUS SCHOONAARDE

V.J. BAARDEGEM

K.F.C. EDEBOYS

V.C. EENDRACHT HOUTEM

RANGERS OPDORP

S.K. DENDERHOUTEM

Onze thuiswedstrijden worden in principe op zaterdagnamiddag gespeeld in het Ros Beiaardstadion.

DSC_3670.JPG

VOORBEREIDING IN VOLLE GANG - TECHNISCHE STAF BLIJFT

maandag 5 mei 2020

Alle trainers gaan door met KAVD.

T1 Jan Straetman, T2 Bart Verhulst, KT Marc Declercq en BT Steven Rousseau werken ook komend seizoen voor KAVD.  Dat is de club met hen overeengekomen. Daar zijn we ontzettend blij mee want zij leverden schitterend werk af vorig seizoen ondanks de moeilijke extra-sportieve situatie. Intussen bouwen wij aan een nieuwe ploeg omdat veel spelers andere oorden wensten op te zoeken. Later meer info.

T1-T2-T3.png

HUGO DE LOOSE OVERLEDEN

Maandag 5 mei 2020

KAV Dendermonde meldt u het droevige nieuws dat oud-speler Hugo De Loose vorige zaterdag op 76-jarige leeftijd is overleden. Tot enkele weken terug was er niets aan de hand tot dat ook hij besmet werd door Covid-19 en hij heeft het niet gehaald. Hij zou volgende maand 77 jaar worden. Het is de tweede klap voor de familie nadat in maart ook al zijn broer Marcel, ook supporter van den avdé, was overleden.


Hugo De Loose was een jeugdspeler uit onze talentrijke jeugdlichtingen begin jaren ’60. Hij kwam op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal in bevordering in 1961. Hugo speelde 11 seizoenen voor KAVD waarin hij één maal degradeerde naar 1e provinciale en één maal terug promoveerde naar bevordering. Hij maakte deel uit van de gouden Dendermondse generatie met o.a. Jacobs, Sterck , Pieters, Cleemput en de gebroeders Heuvinck. Later kwamen daar o.a. nog Van den Dungen, Heyman en Van der Veken bij. In zijn laatste seizoen in 1972-1973, speelde hij nog met Verhelst, de Choe en Temmerman. U herkent Hugo op de ploegfoto als 2de van links bovenaan.


De verdediger was in Dendermonde ook gekend als leraar op het Atheneum in Dendermonde. Hugo woonde jaren op de Zeelsebaan in Grembergen en was vorig jaar pas verhuisd naar de binnenstad.

De hele KAVD-familie spreekt via deze weg zijn medeleven uit

aan de familie van Hugo.

rouwprent

Hugo De Loose.png

VOORLOPIGE REEKS 1STE PROVINCIALE 2020-2021

maandag 5 mei 2020

KFC Voorde-Appelterre is de kampioen in de Eerste Provinciale Oost-Vlaanderen en promoveert hierdoor naar 3e amateur. KRC Bambrugge mag als tweede in de stand eveneens naar 3e amateur. VK Adegem, HRS Haasdonk en KJV Kruibeke degraderen naar 2e provinciale.
Promoveren uit de 2e provinciale: SK Munkzwalm, SK Grembergen, KVE Drongen, FC Sint-Joris Sleidinge en SKL Doorslaar.

 

De voorlopige reeksindeling :

SK Berlare, Eendracht Zele, KAV Dendermonde, Eendracht Elene-Grotenberge, KVV Vlaamse Ardennen, KV Eendracht Aalter, KFC HO Kalken, SK Denderhoutem, Jong Zulte, KSCE Mariakerke, FC Sint-Matens-Latem, KVE Drongen, SK Munkzwalm, SK Grembergen, FC Sint-Joris Sleidinge, SKL Doorslaar

Voorlopige reeks 2020-2021 website foto.

STAAF STERCK OVERLEDEN

Vrijdag 17 april 2020

KAVD meldt u het overlijden van de heer Gustaaf Sterck, oud-speler en supporter van KAV Dendermonde. 

 

Op amper drie weken tijd moet KAVD u het tweede verlies melden van één van haar oud-leden. Ook Staaf werd slachtoffer van het Corona Covid19-virus. Hij is gisteren overleden in het AZ Sint-Blasius. Staaf was 80 jaar.

Dendermondenaar Staaf Sterck kwam op 20-jarige leeftijd in 1960 in ons eerste elftal in 4e nationale. Hij zou er 6 jaar spelen en overbrugde twee generaties. In zijn beginjaren speelde hij in de ploeg van o.a. Ruysseveldt, Weymans, Pauwels en Burghgrave. Daarna kwam hij terecht in een nieuwe lichting uit de jeugd van KAVD met Heyman, Jacobs, Cleemput, Van Damme, en Van den Dungen. De middenvelder was klein van gestalte wat hem de bijnaam "Duimken" opleverde maar hij was fysiek sterk in de duels. De familie Sterck was een gekende familie in Dendermonde en Staaf had zelfs een eigen supportersclub "De Staaf Sterck-vrienden". Tot op vandaag kwam Staaf met zijn fiets, van in het centrum waar hij woonde, supporteren bij thuiswedstrijden en ook op verplaatsing.

De hele KAVD-familie spreekt via deze weg zijn medeleven uit

aan de familie van Staaf.

rouwprent

Staaf Sterck 3.png

EDDY DE MEESTER OVERLEDEN

Vrijdag 27 maart 2020

KAVD meldt u het overlijden van de heer Eddy De Meester, voormalig bestuurder van KAV Dendermonde. 

 

De hele club is geschokt door het plotse overlijden van Eddy. Enkele dagen geleden werd hij opgenomen in het ziekenhuis met symptomen van het Corona Covid19-virus. Het was meteen duidelijk dat het om zeer ernstige klachten ging en daar is hij vandaag aan bezweken. Eddy was 64 jaar.

Eddy heeft enorme verdiensten bij onze club, en niet in het minst bij onze vroegere jeugdwerking, later binnen de raad van bestuur.

De hele KAVD-familie spreekt via deze weg zijn medeleven uit

aan de familie van Eddy.

ROUWBRIEF

Eddy.png

KBVB BEËINDIGT ALLE AMATEUR-COMPETITIES VOOR DIT SEIZOEN

vrijdag 27 maart 2020

BERICHT VAN DE KBVB

De voetbalbond heeft beslist om alle amateur-competities te stoppen met onmiddellijke ingang. De stand in de rangschikking op 12 maart 2020 geldt als eindklassement. Er worden evenmin nog eindrondes gespeeld voor het aanduiden van bijkomende stijgers en dalers. U leest het in het officieel bericht hieronder.

officieel bericht        website kbvb-corona

KAVD

KAVD eindigt zo op een mooie 6de plaats en Voorde-Appelterre is nipt kampioen. Het is nog niet duidelijk wie de bijkomende stijgers en eventueel dalers zullen zijn. In 2de provinciale C is SK Grembergen de kampioen. Zij spelen dus al zeker volgend seizoen in onze reeks in 1ste provinciale.

Proficiat SK Grembergen !

In 2de provinciale A is Drongen de kampioen, zij keren al na één seizoen terug naar 1ste en in 2de B is Munkzwalm de overduidelijke kampioen.

Bericht KBVB afgelasting tot 31 maart 20

ALLE VOETBALWEDSTRIJDEN AFGELAST TOT 31 MAART

donderdag 12 maart 2020

Zoals verwacht ontkomt ook het regionaal voetbal niet aan de gevolgen van het Coronavirus Covid-19.

 

BERICHT VAN DE KBVB

De voetbalbond heeft zopas beslist dat ALLE indoor-en outdoorwedstrijden én trainingen met onmiddellijke ingang worden afgelast voor al zeker de maand maart 2020. Enkel voor het profvoetbal gelden andere maatregelen.

officieel bericht        website kbvb-corona

KAVD

Voor KAVD betekent dit de opschorting van de wedstrijden,

uit bij HO Kalken en Haasdonk, en de thuiswedstrijd tegen SK Berlare.

De sociolunch voor de wedstrijd tegen SK Berlare gaat evenmin door.

De club beraadt zich over onze andere geplande activiteiten in april.

Voor zover ze van overheidswege niet worden verboden gaan ze voorlopig nog altijd door.

Meer info volgt zo spoedig mogelijk.

Bericht KBVB afgelasting tot 31 maart 20

STEAKFESTIJN KAVD IN WEEKEND LAATSTE THUISWEDSTRIJD

woensdag 26 februari 2020

Kom naar ons steakfestijn in het weekend van 18-19 april. Wanneer u op zondag komt kan u ook nog achteraf de laatste thuiswedstrijd van de competitie bekijken tegen Jong Zulte.

Er is een alternatief menu, ook voor de kids.

U dient wel vooraf in te schrijven en aan te geven op welke dag u komt !

Er is dan géén socio-lunch !

Voor meer info klik hier of op de foto-affiche

 

Steakfestijn affiche-page-001.jpg

RETRO KAVD 1935 - RSC ANDERLECHT KAMPIOEN

vrijdag 14 februari 2020

Vorige week maandag was het exact 85 jaar geleden dat Sporting Anderlecht kampioen werd op het veld van KAV Dendermonde. Op 3 februari 1935 kwam leider Anderlecht winnen in de Bakkerstraat met 1-3. Rond deze beladen topwedstrijd in de Eerste Afdeling B doen vele verhalen de ronde. Ter gelegenheid van deze verjaardag schenken we hier nog eens extra aandacht aan met verhalen, foto's en krante-artikels in een mooie retropagina.  

 

RSC Anderlecht kampioen op het veld van KAV Dendermonde

KAVD collage retro 1935 website.png

JAARLIJKSE KAVD-KWIS OP VRIJDAG 17 APRIL

Zaterdag 11 januari 2020

Vrijdag 17 april om 19.30u

is er onze jaarlijkse kwis met kwismaster Fredje Delandtsheer.

Iedereen is welkom op deze leuke en gezellige avond in de kantine van het Ros Beiaardstadion.

Inschrijven kan via alfred.delandtsheer@skynet.be - 0477 66 33 57

Deelnameprijs : 12 euro/ploeg van 4 spelers

kwis 2020 website.png

NIEUWJAARSRECEPTIE SUPPORTERSCLUB HAND IN HAND

Zaterdag 11 januari 2020

Zondag 26 januari vanaf 18u

is er de traditionele nieuwjaarsreceptie van onze supportersclub voor

al haar leden, de spelers en technische staf.

Om praktische redenen is dat steeds na een uitmatch,

dit jaar na de match bij VK Adegem.

Place to be is het supporterslokaal 't Nieuw Buffet op het Statieplein te Dendermonde.

Logo Hand in Hand 2.png

INTERVIEW MET DAVY CLAESSENS

Maandag 19 november 2019

Dag Davy, vorig weekend wonnen we met 0-3 bij SK Berlare. Daarmee stopten wij een reeks van vier opeenvolgende nederlagen. Dat moet toch een opluchting geweest zijn ? Inderdaad een enorme opluchting. Gezien we de vorige wedstrijden toch meer verdienden, was het belangrijk opnieuw een stap in de goeie richting te zetten om geen twijfel en onrust in de hoofdjes te krijgen.

 

In de vorige wedstrijden verloren we telkens met slechts één doelpunt verschil. Het kwaliteitsverschil met die teams was meestal miniem en vaak hing het dus af van individuele fouten. Hoe gaan jullie daar mee om binnen de groep ? We voelden wel aan dat het verschil in de details zat en we zoals gezegd meer verdienden. Een beetje pech en minder efficiëntie bij de afwerking deden ons de das om. We bleven dan ook geloven in onszelf en waren ervan overtuigd dat er snel een kantelmoment zou komen. Gelukkig dit weekend al.

 

We staan nu zevende met zes overwinningen. Staan we op onze waarde gerangschikt ? Op welke plaats moeten we proberen te mikken dit seizoen, afgaande op de tegenstanders die we nu al bekampt hebben ? Ik denk dat we zeker tevreden kunnen zijn als we deze 7e plaats kunnen aanhouden. We moeten leren uit de heenronde en als we in de terugronde tegen de top 5 wel eens punten kunnen pakken, zit er misschien nog een plaatsje hoger in.

 

 

Bedankt Davy !

INTERVIEW.png

WILLY KABERA GETUIGT IN VRT-PROGRAMMA TERZAKE

Woensdag 13 november 2019

De VRT was vorige zondag te gast in het Ros Beiaardstadion om een reportage te draaien rond KAVD-speler Willy Kabera. Zij volgden Willy tijdens zijn wedstrijd tegen HO Kalken. Thema van de reportage was het aanhoudend rascisme in het voetbal, zowel op het hoogste als op lager niveau. Jammer genoeg moesten we ook in deze wedstrijd vaststellen dat dit niet uit de lucht is gegrepen. Een speler van Kalken wiens naam we niet hoeven te noemen omdat iedereen het wel zelf kan vaststellen in het programma over wie het gaat, ging verbaal stevig uit de bocht. Maar Willy gaat daar fantastisch mee om en is op dat vlak een voorbeeld voor iedereen. Ook onze trainer Jan Straetman en speler Bright Junior Etuwe komen in de reportage aan het woord. Willy Kabera was reeds eerder te gast in duidingsprogramma's rond dit thema en speelt hierdoor zeker een voortrekkersrol. Respect Willy, keep going !

Als club roepen wij ook onze eigen supporters op om respect te tonen voor elke speler uiteraard, ongeacht zijn afkomst.

kijk hier naar de reportage

Terzake uitzending.png

KAVD NU OOK OP LINKEDIN-PLATFORM

Donderdag 24 oktober 2019

KAVD plaatst nu ook vacatures en commerciële acties op het professioneel platform Linkedin. Momenteel zijn wij op zoek naar een commercieel medewerker en een kledijverantwoordelijke.

Klik hier om ons te bezoeken op Linkedin.

U vindt ook de link via de Linkedinknop "IN" onderaan elke websitepagina of in de hoofdbalk van de homepagina.

Bij interesse, informeer volledig vrijblijvend via dhr. Patrick Arbyn - 0499 86 68 75 - patrick.arbyn@telenet.be - info@kavd.be

Volg ons via www.kavd.be / facebook / twitter / instagram

Linkedin-page-001.jpg

INTERESSANTE RECLAMERUIMTE VOOR UW BEDRIJF, FIRMA OF HANDELSZAAK

Maandag 21 oktober 2019

Huur reclameruimte bij KAVD. KAV Dendermonde biedt u de mogelijkheid om de visibiliteit van uw bedrijf, firma of handelszaak sterk te vergroten. Wij bieden reclameruimte aan langs het Grootzand te Grembergen tot 30m2, een gigantische  oppervlakte waarmee u zeker het verschil maakt ! Deze eye-catcher wordt onvermijdelijk bekeken door 100.000 voertuigen die daar maandelijks passeren ! KAVD kan uw commerciële partner zijn bij het in de picture brengen van uw zaak. Afhankelijk van het sponsorpakket, zijn er ook nog bijkomende mogelijkheden om reclame te maken in en rond het stadion, via onze website en social mediakanalen, en tijdens wedstrijden en evenementen.

Bij interesse, informeer volledig vrijblijvend via dhr. Patrick Arbyn - 0499 86 68 75 - patrick.arbyn@telenet.be - info@kavd.be

Volg ons via www.kavd.be / facebook / twitter / instagram

Reclame Grootzand-page-001_edited.jpg

MOSSELFESTIJN OP ZAT./ZONDAG 5-6 OKTOBER 2019

Maandag 9 september 2019

Jaarlijks mosselfestijn in het Ros Beiaardstadion op

zaterdag 5 oktober 2019 van 18u - 21u

zondag 6 oktober 2019 van 11.30u - 14u

Mosselen natuur : 20 euro

Vol-au-vent : 15 euro

Kaarten kunnen bekomen worden :

* bij de bestuursleden  (klik bestuur)

* via 0497 64 60 74    (Iris Penninger)

* via inschrijfformulier - afrekenen ter plaatse (klik hier voor formulier)

mosselen frit.jpg

GEERT VAN KEER IS OVERLEDEN

Maandag 5 augustus 2019

Vorige week woensdag is op 71-jarige leeftijd Geert Van Keer overleden. Geert was sinds 2012 ondervoorzitter van de Raad van bestuur van de club. Hij was ook vooral gekend als uitbater van restaurant Het Vaderland op de Grote Markt. De laatste 2 jaar had Geert gezondheidsproblemen en besloot hij een aantal maanden geleden, samen met zijn echtgenote Sonja, om het Vaderland na al die jaren over te laten. Zij verhuisden naar Brugge waar Geert nu is overleden. Langs deze weg biedt de club zijn medeleven aan, aan de familie en bedanken wij Geert voor alles wat hij voor de club gedaan en betekend heeft. De uitvaart heeft plaats in de

OLV-kerk in Dendermonde centrum, dinsdag 6 augustus om 11.30u

Rouwbrief

Geert.png

ONZE WERKGROEP KERKHOF VERRICHT BEREWERK !

Zaterdag 29 juni 2019

Onze medewerkers van de werkgroep kerkhof, inclusief enkele clubbestuurders, onderhouden, in opdracht van de stad, wekelijks een gedeelte van het kerkhof van Grembergen. Zij doen dat belangeloos omdat zij een hart hebben voor den avdé. Daarmee zijn zij onze grootste sponsor van de club. De meesten zijn op rust en dus al op een leeftijd waarvoor we, zeker bij deze temperaturen, nog meer respect krijgen voor hun werk.

Over dat werk verscheen vorige week een artikel in Het Laatste Nieuws, over het kerkhof in Appels, waar de verenigingen niet zo positief uitkwamen. KAVD toont dat het ook anders kan, maar vraagt wel begrip voor de moeilijke werkomstandigheden.

Supporters die ook graag een voormiddag per week willen meehelpen om de club te steunen zijn zeer welkom. Meer info bij onze verantwoordelijke Danny Van Damme - 0476 43 26 21

 

U leest hier het krante-artikel dat gisteren verscheen over onze werking in Grembergen.

media-studio.edited-file-name.png

BERICHT AAN ONZE SPONSORS

Vrijdag 22 juni 2019 

Wij voorzien een sponsoravond op zaterdag 21 september om 18.30u in de socio. Onze nieuwe voorzitter zal kennis maken met de sponsors en de nieuwe clubwerking in het kort toelichten.

Daarna kunnen zij om 20u de competitiewedstrijd tegen SK Denderhoutem volgen.

 

Onze sponsors worden nog uitgenodigd per brief.

Hou deze datum alvast vrij.

sponsors.png

PROGRAMMA SPELERSVOORSTELLING LIGT VAST

Vrijdag 22 juni 2019 

U KAN NU INSCHRIJVEN VOOR DE BARBECUE

De Spelersvoorstelling gaat door op vrijdag 9 augustus om 18.30u.

Tijdens de voorstelling en de demotraining achteraf van onze ploeg, 

kan u iets eten. Daarvoor dient u wel in te schrijven via :

de website of via Patrick Arbyn 0499 86 68 75.

 

dit kan tot vrijdag 2 augustus om 20u

schrijf hier in via de website

media-studio.edited-file-name.jpg

NIEUWE COMPETIEFORMULE VOOR BELOFTEN A IN 1e PROVINCIALE

Woensdag 19 juni 2019 

OPNIEUW DERBY'S TEGEN SK GREMBERGEN

De Belgische Voetbalbond heeft voor dit seizoen gekozen voor een andere reeksindeling. Voorheen werkten de beloften A dezelfde competitie af als het eerste elftal én steeds in hetzelfde weekend. Vanaf dit seizoen zal de beloftenreeks bestaan uit slechts 2 regionale eerste provincialers, aangevuld met veelal teams uit tweede provinciale C en nog andere. Deze wijziging levert confrontaties op tegen SK Grembergen en KV St.Gillis. Verder werden ook E.Zele en S.Waasmunster ingedeeld in onze reeks, samen met Kruibeke, Vrasene, Heikant, Bazel, Kieldrecht, Sinaai, Doorslaar, Zaffelare, Haasdonk en YB Beveren.

Beloften A vs SK en KV.png

SHIRTSPONSOR VERCOMETAAL OPNIEUW MET TWEE TEAMS IN 1E PROVINCIALE

Zondag 2 juni 2019 

SK BERLARE PROMOVEERT OP DE VALREEP NAAR 1E PROVINCIALE  

Vandaag heeft Lochristi zich verzekerd van promotie naar derde amateurliga. Zij wonnen de finale van de interprovinciale eindronde zodat er een vijfde plaats vrijkwam in onze reeks. 

De bijkomende stijger uit tweede provinciale is de verliezende finalist van de eindronde in tweede provinciale en dat is SK Berlare. Zij keren dus na één seizoen in tweede provinciale terug naar de hoogste provinciale reeks en dat is ook goed nieuws voor KAVD want wij hebben er wederom een interessant burenduel bij.

Bovendien is het een zeer speciaal gegeven voor Hans Van Der Poorten, bedrijfsleider van Vercometaal, onze shirtsponsor. Hij is ook de shirtsponsor van SK Berlare en is er ook actief binnen de club. Het is bekend dat Hans zeer graag vertoeft in beide clubs en dus worden die wedstrijden voor hem wel zeer speciaal.

WELKOM TERUG SK BERLARE !

 

DSC_0936_bewerkt_bewerkt.jpg

TRAINER JAN STRAETMAN IS GEDREVEN OM MET KAVD IETS OP TE BOUWEN

Woensdag 22 mei 2019 

Dag trainer,

Je bent reeds enkele maanden in dienst bij KAVD, maar eigenlijk

begint jouw seizoen nu eigenlijk, stel je zelf even voor aub.

Ik ben Jan Straetman, 31 jaar en een geboren en getogen Dendermondenaar. Ik speelde onder andere bij Opstal en St.Gillis Waas in eerste provinciale en bevordering, maar ik had eigenlijk een vrij korte "carrière" als speler omdat ik wegens heupproblemen op mijn 26 jaar moest stoppen. Als trainer was ik vorig seizoen actief bij Buggenhout. Ik ben als speler en als trainer steeds een zeer gedreven en ambitieus iemand geweest. Goed is goed maar dan moet je de wil tonen om toch nog beter te willen worden. Je kwaliteiten verder uitwerken en optimaliseren en werken aan je gebreken en vooral leren uit je fouten.

 

Wat herinner je je nog van je passage bij KAVD ?

Ik herinner me vooral dat KAVD de club is waar ik als duiveltje op 4,5 jarige leeftijd mijn eerste stapjes op het voetbalveld zetten onder leiding van een fantastische coach Livio Fallat, die jammer genoeg reeds overleden is. Ik herinner me ook dat we een seizoen hebben gehad waar we geen enkele verliesmatch kenden en waar er op het einde van het seizoen een oefenwedstrijdje ingepland werd om tegen het grote E. Aalst te spelen dat nationaal speelde. Deze wedstrijd werd dan ook nog eens gewonnen door KAVD en dat had als resultaat dat er enkele spelers van KAVD werden weggeplukt door E. Aalst het seizoen nadien. Als ik terugkeerde naar de oefenterreinen van KAVD enkele maanden geleden was het pure nostalgie want alles was letterlijk nog hetzelfde: de kantine, de kleedkamers en de velden. Alleen is er jammer genoeg geen jeugd meer te bespeuren. Dat is het enige verschil.

 

Vorig seizoen nam je over op een zeer kritiek moment voor KAVD.

Dat leek niet evident, hoe heb je dat ervaren ?

'niet evident' is het minste wat je daar kan van zeggen. Goed begonnen op Kalken waar we wel met 1-0 verliezen maar waar ik terug een ploeg op het veld zag staan. De week daarna thuis tegen Jong Zulte werd die lijn doorgetrokken met een gelijkspel op wilskracht. En dan komt de voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen rechtstreekse concurrent Drongen waar we het behoud konden veilig stellen. Wij speelden daar inspiratieloos, zonder wilskracht en de wil om te winnen. We keerden dan ook met een beschamende 5-0 nederlaag terug naar Dendermonde. Eén van de zwaarste en tevens zwartste momenten uit mijn voetballoopbaan, dat geef ik grif toe. En dan heb je een week om de spelers klaar te krijgen voor de match van de waarheid waar je niet meer alles zelf in handen hebt en moet winnen tegen een club als Elene dat nog kans maakte op een eindrondeticket om over te gaan... Gelukkig heb ik die dag op Dendermonde een groep gezien dat toch hun eergevoel heeft laten spreken en gespeeld hebben voor wat ze waard waren, om KAVD in 1ste provinciale te houden. Chapeau aan de spelers die er toen nog waren en dit hebben bewerkstelligd ondanks het zeer moeilijke seizoen waar de meeste spelers zich hebben moeten doorspartelen. Eind goed al goed maar zoiets wil ik liever eigenlijk niet meer meemaken.

 

Dit seizoen hebben wij veel nieuwe spelers en moeten we bouwen aan een

nieuwe ploeg. Er is ook een volledig nieuwe sportieve staf.

Werkte je al eerder samen met hen ?

Zal de voorbereidingstijd voldoende zijn om iedereen ingepast te krijgen ?

Er zijn inderdaad veel nieuwe spelers en een volledig nieuwe sportieve staf. Enkele jongens, alsook T2 Bart Verhulst hebben mee de overstap gemaakt naar KAVD. Verder zijn er jongens bijgekomen die een goede opleiding hebben gekregen en die kunnen functioneren in groep zonder zichzelf voorop te stellen maar in functie van de groep denken. De juiste mentaliteit hebben is enorm belangrijk voor mij. De voorbereidingstijd is sowieso een dankbare periode om dingen uit te testen, om naar de eerste competitiewedstrijd toe te leven. Periodisering, iedereen de kans geven zich te kunnen bewijzen, blessures vermijden en tactisch alles erin slijpen is onmogelijk op 6 korte weken maar we gaan keihard werken om elke training en elke wedstrijd beter te worden.

 

Wat verwacht je van ons team het komende seizoen ?

Zijn we voldoende gewapend voor een seizoen zonder sportieve kopzorgen ?

Ik heb met KAVD een overeenkomst om 5 seizoenen aan de slag te gaan om iets neer te zetten in Dendermonde. Het eerste jaar is steeds het moeilijkste: nieuwe trainer, nieuwe spelers, nieuwe manier van werken,... een volledig nieuwe wind door het Ros Beiaardstadion. Maar wel met 1 doel: progressie maken. Stilstaan is letterlijk achteruit gaan. Ik wil steeds vooruit. Ik wou dat ik jullie kon zeggen dat we volgend seizoen een seizoen zonder sportieve kopzorgen zullen hebben maar in voetbal spelen zoveel factoren (geluk, blessures, schorsingen, ziekte, resultaten, vorm van de dag,...) mee dat je nooit weet wat er kan gebeuren. Wat ik wel elke week wil zien is een team dat voetbal probeert te spelen en de juiste inzet en mentaliteit toont en dan zijn we al een heel eind op de goede weg.

 

KAV Dendermonde wenst je heel veel succes met dit nieuwe project,

en bedankt voor dit interview Jan.

T1-T2-T3.png

SPELERSVOORSTELLING NIEUWE STIJL

Woensdag 22 mei 2019 

VRIJDAG 9 AUGUSTUS - 18.30u

KAVD heeft gekozen voor een nieuwe formule rond de voorstelling van onze nieuwe spelers. Het tijdstip is ook op een latere datum dan voorheen om meer publieke belangstelling te lokken.

Bij de presentatie van onze spelers zal er telkens ook van elk een spelersfiche op groot scherm getoond worden zodat iedereen gemakkelijk kan meevolgen. Daarna zal de ploeg een korte demo-training geven en een wedstrijdvorm spelen. Het buffet werd ook vervangen. Er is nu een barbeque waarvoor u vooraf dient in te schrijven. Deze zal aanvangen na de presentatie, bij de start van de demo-training.

Hou deze datum alvast vrij,

meer info volgt !

 

Logo spelersvoorstelling website bericht

NIEUWE WEBSITE

Dinsdag 21 mei 2019 

Met veel genoegen presenteren wij u onze nieuwe officiële clubwebsite. De vorige  ging in 2015 online en zat aan zijn plafond qua mogelijkheden. De nieuwe website is meteen de start van een hele reeks vernieuwingen binnen onze club, maar daar leest u alles over in de andere artikels.

Deze website is gebruiksvriendelijker maar vooral aangenaam om te lezen, met zijn verfrissende look en de witte achtergrond. Op de homepagina vindt u al het nieuws in een notedop en indien u er meer wenst over te lezen gaat u naar de betreffende pagina. De wedstrijdverslagen worden nu gebundeld in de wedstrijdenpagina en er komen ook meer interviews rond onze ploeg die u kan lezen hier op de nieuwspagina. Zowat alle pagina's steken in een compleet nieuw jasje van wedstrijdenpagina, over ploegenpagina tot nieuwspagina. Ontdek ze één voor één via de knoppenbalk bovenaan de website.

Verder is er een nieuwe rubriek "in de sofa" waarbij we regelmatig een babbel gaan hebben met een persoon die een link heeft met den avdée. Onze voorzitter mag de spits af bijten. Deze pagina is te bereiken via de rubriekaankondiging op de homepagina.

BLIJF ONS VOLGEN IN DE VAKANTIEPERIODE,

OOK OP SOCIAL MEDIA.

Logo nieuwe website bericht-page-001_bew
 

Ros Beiaardstadion - Bakkerstraat 47 te 9200 Dendermonde

© 2018 by Patrick De Kinder - webmaster www.kavd.be                                                        contact us

GDPR

volg ons

Trainingscomplex - Oud Kerkhofstraat te 9200 Dendermonde