NIEUWS

scroll naar omlaag voor meer nieuws

HUISORKEST VAN DEN AVD WORDT "KONINKLIJK"

donderdag 25 februari 2021

"TSING BOEM" MAAKTE DEEL UIT VAN EEN GEWELDIGE PERIODE

Het Klein Muziekske bestaat 50 jaar en dit jubileum wordt gevierd.

In navolging van ons eerste huisorkest uit 1930 olv Gustje Mestdag, werd Tsing Boem in 1971 opgestart als het alomgekende nieuwe huisorkest van den avd. Het initiatief kwam van de supportersclub Dender en Schelde van café Antiekens op 't Vestje. Een huisorkest die een voetbalteam volgde was vrij uniek in die tijd, evenals de ambiance en de massa supporters die ze wekelijks op de been brachten. Het succes was dermate groot en gekend bij alle clubs dat ze later ook nog door andere ploegen gevraagd werden.

De bezetting van het orkest rond Patrick Meulebroek en de gebroeders Van Damme, evolueerde met de jaren naar een muziekfanfare die kon ingehuurd worden bij elke gelegenheid. Het orkest kreeg de naam 't Klein Muziekske.

 

In 2019 had Patrick De Kinder voor KAVD nog een prachtig interview met Patrick Meulebroek over de beleving op den avd. Hij is het énige nog in leven zijnde stichtend lid van "Tsing Boem". U leest het hier.

 

Het persartikel over het jubileum dat deze week verscheen in Editie Dendermonde leest u hier.

IMG_9586.JPG

PERSARTIKEL ROS BEIAARDSTADION

donderdag 19 november 2020

Ros Beiaardstadion in the picture

Ons stadion werd opgenomen in een boek van 10 nostalgische voetbalstadions in België.

Het Laatste Nieuws

Deze krant heeft hier een mooi artikel aan gewijd,

met veel foto's erbovenop.

Voor digitale abonnees van de krant, lees het artikel hier.

U kan het artikel ook lezen hier, op onze website.

Persartikel RBS nieuwspag ws.png

ALTERNATIEVE ACTIES VOOR BROODNODIGE INKOMSTEN

vrijdag 11 september 2020

Moeilijke tijden voor verenigingen

Supporters, het hoeft niet gezegd dat het voor vele verenigingen zeer moeilijke tijden zijn om aan de broodnodige inkomsten te geraken. Sinds maart kon er niets meer georganiseerd worden en ook nu beleven we nog steeds zeer onzekere tijden waarin door de Covid proof maatregelen slechts een minimum van de voorziene inkomsten wordt geïnd. Wij hopen u met deze acties iets te kunnen aanbieden waarbij u niet alleen onze club steunt maar waar uzelf ook iets aan heeft. U helpt hiermee KAVD over deze zeer moeilijke periode heen en geloof ons dat is echt heel hard nodig.

Nieuwe acties

SEIZOENSTOMBOLA

* loopt het hele seizoen

* trekking op 18 april 2021

* 1e prijs : drie dagen Parijs voor twee personen

* prijs per lot is 2 euro

* te koop in de kantine, Socio Club 57, café 't Nieuw Buffet, het bestuur

alle info hier

Acties seizoensstart.png

ROS BEIAARD CUP - NIEUW INITIATIEF 

woensdag 15 juli 2020

Na het rugby, het turnen en een jeugdvoetbaltornooi is er in Dendermonde nu ook een Ros Beiaard Cup voor de A-teams en damesteams van de Dendermondse voetbalclubs. Het nieuwe initiatief wordt ondersteund door de stad en zal jaarlijks doorgaan beurtelings bij een andere club.

Het ééndagstornooi zal van start gaan bij Juventus Schoonaarde. De wedstrijden duren 2x20 minuten en vangen aan om 10u. De finale is om 15u30.

Nemen deel : Juventus Schoonaarde, KAVD, KV St.Gillis, SK Oudegem en SK Grembergen. 

Meer info over onze wedstrijden op onze wedstrijdpagina.

Ros%252520Beiaard%252520Cup%252520logo%2

HUGO DE LOOSE OVERLEDEN

Maandag 5 mei 2020

KAV Dendermonde meldt u het droevige nieuws dat oud-speler Hugo De Loose vorige zaterdag op 76-jarige leeftijd is overleden. Tot enkele weken terug was er niets aan de hand tot dat ook hij besmet werd door Covid-19 en hij heeft het niet gehaald. Hij zou volgende maand 77 jaar worden. Het is de tweede klap voor de familie nadat in maart ook al zijn broer Marcel, ook supporter van den avdé, was overleden.


Hugo De Loose was een jeugdspeler uit onze talentrijke jeugdlichtingen begin jaren ’60. Hij kwam op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal in bevordering in 1961. Hugo speelde 11 seizoenen voor KAVD waarin hij één maal degradeerde naar 1e provinciale en één maal terug promoveerde naar bevordering. Hij maakte deel uit van de gouden Dendermondse generatie met o.a. Jacobs, Sterck , Pieters, Cleemput en de gebroeders Heuvinck. Later kwamen daar o.a. nog Van den Dungen, Heyman en Van der Veken bij. In zijn laatste seizoen in 1972-1973, speelde hij nog met Verhelst, de Choe en Temmerman. U herkent Hugo op de ploegfoto als 2de van links bovenaan.


De verdediger was in Dendermonde ook gekend als leraar op het Atheneum in Dendermonde. Hugo woonde jaren op de Zeelsebaan in Grembergen en was vorig jaar pas verhuisd naar de binnenstad.

De hele KAVD-familie spreekt via deze weg zijn medeleven uit

aan de familie van Hugo.

rouwprent

Hugo De Loose.png

STAAF STERCK OVERLEDEN

Vrijdag 17 april 2020

KAVD meldt u het overlijden van de heer Gustaaf Sterck, oud-speler en supporter van KAV Dendermonde. 

 

Op amper drie weken tijd moet KAVD u het tweede verlies melden van één van haar oud-leden. Ook Staaf werd slachtoffer van het Corona Covid19-virus. Hij is gisteren overleden in het AZ Sint-Blasius. Staaf was 80 jaar.

Dendermondenaar Staaf Sterck kwam op 20-jarige leeftijd in 1960 in ons eerste elftal in 4e nationale. Hij zou er 6 jaar spelen en overbrugde twee generaties. In zijn beginjaren speelde hij in de ploeg van o.a. Ruysseveldt, Weymans, Pauwels en Burghgrave. Daarna kwam hij terecht in een nieuwe lichting uit de jeugd van KAVD met Heyman, Jacobs, Cleemput, Van Damme, en Van den Dungen. De middenvelder was klein van gestalte wat hem de bijnaam "Duimken" opleverde maar hij was fysiek sterk in de duels. De familie Sterck was een gekende familie in Dendermonde en Staaf had zelfs een eigen supportersclub "De Staaf Sterck-vrienden". Tot op vandaag kwam Staaf met zijn fiets, van in het centrum waar hij woonde, supporteren bij thuiswedstrijden en ook op verplaatsing.

De hele KAVD-familie spreekt via deze weg zijn medeleven uit

aan de familie van Staaf.

rouwprent

Staaf Sterck 3.png

EDDY DE MEESTER OVERLEDEN

Vrijdag 27 maart 2020

KAVD meldt u het overlijden van de heer Eddy De Meester, voormalig bestuurder van KAV Dendermonde. 

 

De hele club is geschokt door het plotse overlijden van Eddy. Enkele dagen geleden werd hij opgenomen in het ziekenhuis met symptomen van het Corona Covid19-virus. Het was meteen duidelijk dat het om zeer ernstige klachten ging en daar is hij vandaag aan bezweken. Eddy was 64 jaar.

Eddy heeft enorme verdiensten bij onze club, en niet in het minst bij onze vroegere jeugdwerking, later binnen de raad van bestuur.

De hele KAVD-familie spreekt via deze weg zijn medeleven uit

aan de familie van Eddy.

ROUWBRIEF

Eddy.png

KBVB BEËINDIGT ALLE AMATEUR-COMPETITIES VOOR DIT SEIZOEN

vrijdag 27 maart 2020

BERICHT VAN DE KBVB

De voetbalbond heeft beslist om alle amateur-competities te stoppen met onmiddellijke ingang. De stand in de rangschikking op 12 maart 2020 geldt als eindklassement. Er worden evenmin nog eindrondes gespeeld voor het aanduiden van bijkomende stijgers en dalers. U leest het in het officieel bericht hieronder.

officieel bericht        website kbvb-corona

KAVD

KAVD eindigt zo op een mooie 6de plaats en Voorde-Appelterre is nipt kampioen. Het is nog niet duidelijk wie de bijkomende stijgers en eventueel dalers zullen zijn. In 2de provinciale C is SK Grembergen de kampioen. Zij spelen dus al zeker volgend seizoen in onze reeks in 1ste provinciale.

Proficiat SK Grembergen !

In 2de provinciale A is Drongen de kampioen, zij keren al na één seizoen terug naar 1ste en in 2de B is Munkzwalm de overduidelijke kampioen.

Bericht KBVB afgelasting tot 31 maart 20

RETRO KAVD 1935 - RSC ANDERLECHT KAMPIOEN

vrijdag 14 februari 2020

Vorige week maandag was het exact 85 jaar geleden dat Sporting Anderlecht kampioen werd op het veld van KAV Dendermonde. Op 3 februari 1935 kwam leider Anderlecht winnen in de Bakkerstraat met 1-3. Rond deze beladen topwedstrijd in de Eerste Afdeling B doen vele verhalen de ronde. Ter gelegenheid van deze verjaardag schenken we hier nog eens extra aandacht aan met verhalen, foto's en krante-artikels in een mooie retropagina.  

 

RSC Anderlecht kampioen op het veld van KAV Dendermonde

KAVD collage retro 1935 website.png

JAARLIJKSE KAVD-KWIS OP VRIJDAG 17 APRIL

Zaterdag 11 januari 2020

Vrijdag 17 april om 19.30u

is er onze jaarlijkse kwis met kwismaster Fredje Delandtsheer.

Iedereen is welkom op deze leuke en gezellige avond in de kantine van het Ros Beiaardstadion.

Inschrijven kan via alfred.delandtsheer@skynet.be - 0477 66 33 57

Deelnameprijs : 12 euro/ploeg van 4 spelers

kwis 2020 website.png

KAVD NU OOK OP LINKEDIN-PLATFORM

Donderdag 24 oktober 2019

KAVD plaatst nu ook vacatures en commerciële acties op het professioneel platform Linkedin. Momenteel zijn wij op zoek naar een commercieel medewerker en een kledijverantwoordelijke.

Klik hier om ons te bezoeken op Linkedin.

U vindt ook de link via de Linkedinknop "IN" onderaan elke websitepagina of in de hoofdbalk van de homepagina.

Bij interesse, informeer volledig vrijblijvend via dhr. Patrick Arbyn - 0499 86 68 75 - patrick.arbyn@telenet.be - info@kavd.be

Volg ons via www.kavd.be / facebook / twitter / instagram

Linkedin-page-001.jpg

INTERESSANTE RECLAMERUIMTE VOOR UW BEDRIJF, FIRMA OF HANDELSZAAK

Maandag 21 oktober 2019

Huur reclameruimte bij KAVD. KAV Dendermonde biedt u de mogelijkheid om de visibiliteit van uw bedrijf, firma of handelszaak sterk te vergroten. Wij bieden reclameruimte aan langs het Grootzand te Grembergen tot 30m2, een gigantische  oppervlakte waarmee u zeker het verschil maakt ! Deze eye-catcher wordt onvermijdelijk bekeken door 100.000 voertuigen die daar maandelijks passeren ! KAVD kan uw commerciële partner zijn bij het in de picture brengen van uw zaak. Afhankelijk van het sponsorpakket, zijn er ook nog bijkomende mogelijkheden om reclame te maken in en rond het stadion, via onze website en social mediakanalen, en tijdens wedstrijden en evenementen.

Bij interesse, informeer volledig vrijblijvend via dhr. Patrick Arbyn - 0499 86 68 75 - patrick.arbyn@telenet.be - info@kavd.be

Volg ons via www.kavd.be / facebook / twitter / instagram

Reclame Grootzand-page-001_edited.jpg

ONZE WERKGROEP KERKHOF VERRICHT BEREWERK !

Zaterdag 29 juni 2019

Onze medewerkers van de werkgroep kerkhof, inclusief enkele clubbestuurders, onderhouden, in opdracht van de stad, wekelijks een gedeelte van het kerkhof van Grembergen. Zij doen dat belangeloos omdat zij een hart hebben voor den avdé. Daarmee zijn zij onze grootste sponsor van de club. De meesten zijn op rust en dus al op een leeftijd waarvoor we, zeker bij deze temperaturen, nog meer respect krijgen voor hun werk.

Over dat werk verscheen vorige week een artikel in Het Laatste Nieuws, over het kerkhof in Appels, waar de verenigingen niet zo positief uitkwamen. KAVD toont dat het ook anders kan, maar vraagt wel begrip voor de moeilijke werkomstandigheden.

Supporters die ook graag een voormiddag per week willen meehelpen om de club te steunen zijn zeer welkom. Meer info bij onze verantwoordelijke Danny Van Damme - 0476 43 26 21

 

U leest hier het krante-artikel dat gisteren verscheen over onze werking in Grembergen.

media-studio.edited-file-name.png