IN DE SOFA

scroll

ONZE SOFAGAST VOOR DE MAAND JUNI

BERT LAMBRECHT

Onze voorzitter

 

DSC_9859bis_bewerkt.jpg

"Wat KAVD heeft laten zien de laatste jaren, met de beperkte middelen die vandaag aanwezig zijn, is een half mirakel."

Dag voorzitter,

laten we vooreerst kennis maken, wie is Bert Lambrecht ?

 

Ik ben Bert Lambrecht, 32 jaar oud en geboren en getogen in Dendermonde. Sinds 2012 ben ik actief als ondernemer. Mijn organisatie helpt klanten aan klanten. Ik heb als jonge knaap van 16 jaar gevoetbald bij de jeugd van KAVD. Ik werd enkele weken geleden aangesproken door KAVD om mee te helpen aan het verder professioneel en financieel uitbouwen van de VZW.

 

Heeft u, als ex-speler, de club wat gevolgd de laatste jaren ? 

 

Ik heb KAVD de laatste jaren vooral vanop een afstand gevolgd en via gesprekken uit 2e hand. Zo hoorde ik dat er geen jeugd meer actief is sinds dit jaar. Maar ook dat de eerste ploeg terug actief is in 1e provinciale, wat toch een sterke prestatie is !

 

U had reeds  enkele informele vergaderingen met het bestuur vóór u de knoop doorhakte, wat heeft u overtuigd om het voorzitterschap te aanvaarden ?

Ik heb gemerkt dat het huidige bestuur meer dan 15 jaar hard en onbezoldigd heeft gewerkt binnen de club. Zij hebben deze club met hart en ziel bestuurd en georganiseerd in goede en kwade dagen. Zonder énige ondersteuning hebben ze de financiële kater van hun voorgangers helemaal doorgespoeld en KAVD terug naar 1e provinciale gebracht. Wat KAVD heeft laten zien de laatste jaren, met de beperkte middelen die vandaag aanwezig zijn, is een half mirakel. Ik zie nu een wit canvas, een club dat financieel gezond is met de nodige ambitie en honger naar verjonging, innovatie en structuur. Daar krijg ik de vrijheid voor om dat samen met het bestuur te organiseren.

 

Welke groeimogelijkheden ziet u voor KAV Dendermonde op sportief en extra-sportief vlak ? 

Er zijn enorme groeimogelijkheden binnen de club. De eerste stappen zijn al gezet met een nieuwe structuur en een ander sponsorbeleid. We gaan eerst en vooral moderniseren op vlak van sponsoring en meer betrokkenheid creëren bij de stad en de lokale Dendermondse bedrijven en ondernemers. Nadien nemen we de infrastructuur onder handen want KAVD is nog steeds het uithangbord van de STAD Dendermonde. Als laatste stap gaan we de Dendermondse jeugd weer een plaats geven om te sjotten binnen een sterke familiale en professionele structuur.

 

 

Als bedrijfsleider hanteert u een bepaalde beleidslijn die nauwgezet wordt bewaakt. Zal u ook zo trachten te besturen binnen de club ?

Zeker en vast, het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ieder vanuit zijn eigen kracht de vrijheid krijgt om datgene te doen waar hij het sterkste in is en waarmee hij het maximale van toegevoegde waarde binnen de club brengt. Maar vrijheid is grenzen kennen. Deze grenzen zullen opgesteld worden binnen een bepaalde structuur waarin we samen weten welke weg we inslaan en ieder weet wat van hem kan/mag verwacht worden.

 

 

Binnen de bestuurskamer is er een realistische euforie, dat onze voorzitter een zeer waardige opvolger heeft gekregen. Voelt u het ook zo aan dat dit een boost kan geven binnen de club ?

Ik voel een duidelijke vibe binnen de club, maar het zal hard werken worden. We moeten realistisch zijn. Een beleid dat 15 jaar heeft gewerkt zal niet op 6 maanden worden gemoderniseerd. We gaan samen een weg inslaan en zien dat er elke week progressie is. Hoe klein ook. Op die manier zullen we langzaam maar zeker het sneeuwbaleffect zien evolueren.

 

Zal u ook beschikbaar en bereikbaar zijn voor onze supporters, medewerkers en sponsors ?

 

Ik ben een luisterend oor voor een ieder die dat wenst. Ik zal tevens er alles aan doen om alle thuiswedstrijden mee te volgen.

 

Tot slot… als je luidop zou mogen dromen, wat zou je willen bereiken met KAV Dendermonde ?

Ik denk dat er vaak en veel gedroomd geweest is. Ik voel dat het nu tijd is om te doen. We zijn nu al samen met het bestuur plannen aan het maken voor het beleid, de sponsoring, een jeugdwerking, de infrastructuur én over gesprekken met de stad. We bouwen aan een nieuwe ploeg met een nieuwe trainersstaf en we hebben een nieuwe sportieve cel. En er zullen nog nieuwe, bekwame mensen bij komen. Als we ons elke dag focussen op progressie en kwaliteitsbewaking dan is succes een logisch gevolg. Mijn droom is als voorzitter kampioen te worden maar dat is iets dat de spelers moeten doen en dat heb ik niet in de hand. De andere zaken gaan we plannen en uitvoeren.

 

 

 

Alvast nogmaals welkom voorzitter en veel succes !

Ros Beiaardstadion - Bakkerstraat 47 te 9200 Dendermonde

© 2018 by Patrick De Kinder - webmaster www.kavd.be                                                        contact us

GDPR

volg ons

Trainingscomplex - Oud Kerkhofstraat te 9200 Dendermonde